IMS Nederland B.V. is de eerste Nederlandse organisatie die de BSI Kitemark™ certificatie voor glasbalustrades heeft behaald. Kitemark™ voor balustrades is een certificeringsschema bestemd voor fabrikanten en leveranciers van glas- en/of metaalsystemen die worden gebruikt in of rond gebouwen, om aan te tonen dat zij aan de laatste veiligheidseisen voldoen. IMS Nederland is ook het eerste bedrijf in de Benelux dat deze BS 6180:2011 Kitemark™ certificering heeft behaald.

De Kitemark™ gecertificeerde producten omvatten de UNIQ profielen voor de inklemming van glazen balustrades. Glasbalustrades kunnen binnen en buiten gebouwen worden toegepast voor utiliteits-, woon- en renovatieprojecten.

Kitemark™ certificatie voor balustrades, ontwikkeld door BSI in december 2016, geeft aan dat de UNIQ balustrade profielen aantoonbaar voldoen aan de BS 6180:2011 norm (Barriers in and about buildings Code of practice) en dat het bedrijf beschikt over de kwaliteitscontroleprocedures en -processen die garanderen dat de producten volgens een consistent hoge standaard zijn geproduceerd.

“Glazen balustrades passen uitstekend in de huidige architectuur van licht en transparantie, maar zijn in de eerste plaats een doorvalbeveiliging”, vertelt Bert Wijbenga, product ontwikkelaar bij IMS Nederland. “BSI is wereldwijd een begrip. Het BSI Kitemark voor balustrades bewijst de kwaliteit en veiligheid van ons product. Wij onderscheiden ons ermee van leveranciers die dit symbool van vertrouwen niet mogen voeren, wat voor gebruikers de keuze voor het beste product eenvoudig maakt”, vervolgt Wijbenga.

IMS Nederland heeft met succes een fabrieksaudit en een onsite test audit afgerond en geïnvesteerd in onafhankelijke toetsen om het ontwerp en de productie-integriteit van hun UNIQ productassortiment te controleren. Jaarlijks zal een tussentijdse audit worden uitgevoerd door BSI om de naleving te controleren.

“Het BSI Kitemark wordt zowel in Groot-Brittannië als in veel andere landen erkend als kwaliteitskeurmerk. Het is daarom een belangrijke ondersteuning voor onze markttoegang en verkoopactiviteiten”, besluit Wijbenga.

Dave Hagenaars, Country Manager bij BSI Nederland, voegt daaraan toe: “Wij feliciteren IMS Nederland met hun prestatie. De gevaren van een onveilig balustradesysteem zijn zowel financieel als levensbedreigend. Certificering kan dus echte waarde bieden aan de consument, het bedrijfsleven en de gehele toeleveringsketen”.

Het certificaat werd op 12 oktober feestelijk uitgereikt.