Snel en eenvoudig een glasbalustrade monteren met UNIQ

De glasbalustrade is niet meer weg te denken in de huidige architectuur. Een glasbalustrade creëert een gevoel van ruimte en laat u genieten van prachtige uitzichten. UNIQ biedt voor elke situatie het juiste profiel.
Een glazen balustrade is een populair keuze voor mensen die op zoek zijn naar een moderne en stijlvolle oplossing voor het afbakenen van een ruimte of het afschermen van een verdieping. Er zijn een aantal goede redenen waarom mensen zouden kiezen voor een glazen balustrade in plaats van een traditionele balustrade gemaakt van bijvoorbeeld hout of staal.

Ten eerste zorgt een glazen balustrade voor een ruimtelijke en open uitstraling. De glazen panelen laten licht door en creëren daardoor het gevoel dat de ruimte groter is dan hij in werkelijkheid is. Dit is vooral handig in kleinere ruimtes of in ruimtes met weinig lichtinval.

Ten tweede is een glazen balustrade gemakkelijk te onderhouden en hygiënisch. In tegenstelling tot traditionele balustrades, die vaak last hebben van vuil en stofophoping, is een glazen balustrade makkelijk te reinigen met een doek en wat sop. Dit maakt het ideaal voor mensen met allergieën of voor ruimtes die veel gebruikt worden.

Ten derde is een glazen balustrade veiliger dan een traditionele balustrade. De glazen panelen zijn gemaakt van veiligheidsglas, dat is ontworpen om te breken in kleine stukjes in plaats van scherpe stukken. Dit maakt het minder gevaarlijk in geval van een ongeluk.

Tenslotte kan een glazen balustrade een aanvulling zijn op bijna elk interieur. De glazen panelen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen, zodat ze gemakkelijk aan te passen zijn aan de individuele behoeften en smaak van de eigenaar.

Het juiste profiel voor elke glasbalustrade

UNIQ heeft voor elke situatie het juiste profiel. Voor montage naast of op de vloer, voor afgewerkte of onafgewerkte vloeren van beton, staal of hout, in binnen- en buitensituaties en voor de lijnlasten 0,5-1-2-3 kN/m. Het systeem voldoet aan het Bouwbesluit en is gecertificeerd.

Unieke montage- en stelmogelijkheden

Naast constructieve ankers worden de profielen gemonteerd met een tweede rij stelankers waardoor het waterpas kan worden gesteld. Doordat het binnenwerk van het profiel haaks is zal het glas recht staan. Het glas wordt met de gepatenteerde klemstrip volledig en gelijkmatig ingeklemd, waardoor hoge piekspanningen worden vermeden. Met de stel/borgboutjes van de klemstrip kunnen tevens kleine afwijkingen in de stand van het glas of dikteverschillen in het glas opgevangen worden.

Voordelen UNIQ glasbalustrade profiel

  • slimme inklemming
  • verstelbaar
  • snelle montage
  • veilig
  • licht en sterk
  • mooi afgewerkt

Het is ook mogelijk om de profielen van UNIQ te visualiseren met behulp van BIM / CAD. Informatie over de mogelijkheden en downloadbare bestanden vindt u op de pagina Visualiseer uw UNIQ profielen.

Regelgeving omtrent glazen balustrades

Balustrades moeten volgens het bouwbesluit 2012 aan diverse voorwaarden voldoen. Zo zijn onder andere omschreven wat de minimale hoogte moet zijn en welke lijnlast vereist is voor de gebruiksfunctie. Bent u benieuwd naar de belangrijkste eisen omtrent glazen balustrades? Op de pagina Regelgeving voor balustrades leest u alles over de voorwaarden.

Neem contact op bij interesse of vragen

Wilt u meer informatie over de UNIQ profielen voor glasbalustrades, neem dan gerust contact met ons op. U kunt altijd één van onze specialisten bellen of mailen.

UNIQ levert:

✓ Unieke slimme oplossingen
✓ ‘hollow’ ontwerp – licht van gewicht
✓ Snelle en eenvoudige montage
✓ Het juiste profiel voor elke balustrade

“Wij hebben al bij meerdere projecten UNIQ profielen gebruikt en zijn er erg tevreden over.”

Justin Henriksma - Hentech

“Bij UNIQ profielen worden geen rubbers gebruikt, dat geeft een super strak eindresultaat.”

Reinout Bekhof - Premium Glass

“Bij UNIQ profielen worden geen rubbers gebruikt, dat geeft een super strak eindresultaat.”

Reinout Bekhof - Premium Glass

“Wij hebben al bij meerdere projecten UNIQ profielen gebruikt en zijn er erg tevreden over.”

Justin Henriksma - Hentech

Veelgestelde vragen over Glazen balustrades en profielen

UNIQ biedt voor elke situatie het juiste profiel. Wij bieden profielen aan voor montage naast of op de vloer, voor afgewerkte of onafgewerkte vloeren van beton, staal of hout, in binnen- en buitensituaties en voor de lijnlasten 0,5-1-2-3 kN/m.
De UNIQ glasbalustrade profielen hebben een slimme inklemming, zijn verstelbaar, hebben een snelle montage, zijn veilig, licht, sterk en zijn mooi afgewerkt.
Een glazen balustrade zorgt voor een ruimtelijke en open uitstraling, is gemakkelijk te onderhouden , hygiënisch en is veiliger door het gebruik van veiligheidsglas. Bovendien kan een glazen balustrade een aanvulling zijn op bijna elk interieur.