Snel glazen railing monteren met slim inklemsysteem

Steeds meer architecten maken gebruik van een glazen railing voor balkons en balustrades. Glas geeft een gevoel van licht en ruimte. Ook kunnen bewoners en gebruikers van de gebouwen maximaal genieten van het uitzicht. Met de unieke UNIQ profielen is zo’n glazen railing snel en gemakkelijk te monteren. Het systeem voldoet aan het Bouwbesluit en is gecertificeerd.

Veilige en mooi afgewerkte glazen railingen

UNIQ staat voor een veilige glazen railing. De klemstrip kan niet los trillen, zoals dat bij keggen wel kan gebeuren. Bovendien zijn profielen met kamers sterker en stijver dan conventionele. Het glas wordt met de gepatenteerde klemstrip volledig en gelijkmatig ingeklemd, waardoor hoge piekspanningen worden vermeden. Ontsierende en kwetsbare rubbers aan weerszijden van het glas ontbreken. Het geheel wordt afgewerkt met aluminium lijsten, waardoor het lijkt alsof het glas rechtstreeks uit de vloer komt. Leuningen in vele modellen, maten en uitvoeringen completeren de UNIQ glazen railing. Zo ontstaat een mooi geheel, dat perfect past in iedere bouwstijl.

Voordelen UNIQ profielen voor glazen railingen

  • slimme inklemming
  • verstelbaar
  • snelle montage
  • veilig
  • licht en sterk
  • mooi afgewerkt

Contactgegevens

Wilt u meer informatie over het UNIQ inklemsysteem voor glazen railingen? Neem dan gerust contact met ons op. Bel of mail ons en één van onze specialisten helpt u graag verder.

UNIQ levert:

✓ Unieke slimme oplossingen
✓ ‘hollow’ ontwerp – licht van gewicht
✓ Snelle en eenvoudige montage
✓ Het juiste profiel voor elke balustrade

Veelgestelde vragen over de UNIQ glazen railing profielen

UNIQ garandeert de veiligheid van hun glazen railing door gebruik te maken van een gepatenteerde klemstrip die het glas volledig en gelijkmatig inklemmen. Dit voorkomt hoge piekspanningen die het glas kunnen beschadigen. Verder zorgen profielen met kamers voor extra sterkte en stijfheid, waardoor de constructie veiliger is.
Ja, de UNIQ glazen railings zijn veelzijdig en kunnen worden aangepast aan verschillende architectonische stijlen. Ze worden afgewerkt met aluminium lijsten, waardoor ze naadloos integreren met de vloer en het gebouw. Daarnaast zijn er diverse modellen en maten van leuningen beschikbaar om een harmonieus en esthetisch geheel te creëren dat perfect past bij elke bouwstijl.
De UNIQ profielen voor glazen railingen bieden meerdere voordelen: ze zijn snel en eenvoudig te monteren, veilig door de slimme inklemtechniek, verstelbaar voor precieze plaatsing, en esthetisch aantrekkelijk door het ontbreken van ontsierende rubbers. Bovendien zijn ze licht en sterk, wat bijdraagt aan zowel de functionaliteit als de duurzaamheid van de installatie.

“Wij hebben al bij meerdere projecten UNIQ profielen gebruikt en zijn er erg tevreden over.”

Justin Henriksma - Hentech

“Bij UNIQ profielen worden geen rubbers gebruikt, dat geeft een super strak eindresultaat.”

Reinout Bekhof - Premium Glass

“Bij UNIQ profielen worden geen rubbers gebruikt, dat geeft een super strak eindresultaat.”

Reinout Bekhof - Premium Glass

“Wij hebben al bij meerdere projecten UNIQ profielen gebruikt en zijn er erg tevreden over.”

Justin Henriksma - Hentech