Een glazen balustrade is een uiterst veilige en transparante oplossing om te gebruiken langs een trap. Daarnaast zijn glazen balustrades ook onderhoudsarm en creëren ze visueel gezien meer ruimte. Deze redenen maken een glazen balustrade een perfecte keuze als doorvalbeveiliging langs een trap.

Keuze voor profiel

UNIQ biedt meerdere profielen die gemonteerd kunnen worden op of langs een trap. De verschillen in de profielen zitten in de montagemethode, lijnlast en het formaat. Op onze profielen pagina vindt u meer informatie over de kenmerken van elk profiel.

Mocht u vragen hebben over de keuze van profiel of regelgeving omtrent een glazen balustrade, kijkt u dan op onze pagina technische informatie of neem contact met ons op.

Materialen en kleur

Alle profielen die UNIQ aanbiedt zijn van aluminium. De voordelen hiervan zijn het lage gewicht en een goede corrosiewerendheid. De profielen kunnen zowel binnen als buiten toegepast worden en zijn verkrijgbaar in RVS look of brut. Brut profielen kunnen eventueel in een kleur naar keuze gecoat worden.

Het verschil

Omdat een mooie strakke afwerking belangrijk is worden bij de UNIQ profielen geen rubbers gebruikt. In plaats daarvan worden de profielen afgewerkt met aluminium afdeklijstjes, die zorgen voor een strak resultaat. Er zijn verschillende afwerklijsten verkrijgbaar om diverse diktes plaatmateriaal te kunnen afwerken.

Mogelijkheden railing

In veel gevallen is een leuning over het glas noodzakelijk voor de veiligheid en de bescherming van het glas. In ons programma van SB-Railing bieden wij meerdere rvs leuningen aan, zo kunt u kiezen uit rond, ovaal, vierkant, rechthoekig of een minimalistisch u-profiel als afwerking.

De leuningen van SB-Railing zijn eenvoudig te monteren en passen perfect bij de profielen van UNIQ. Behalve de leuning voor over het glas bieden wij in ons SB-railing programma ook verschillende trapleuningen en andere producten om balustrades en railingen mee te maken.

Projecten

Benieuwd naar voorbeelden van projecten waar bij de trap gebruik is gemaakt van UNIQ profielen? Kijk dan eens op onze projecten pagina en Pinterest pagina.

Meer informatie

Mocht u meer informatie willen over de mogelijkheid om UNIQ profielen toe te passen, mail of bel ons dan gerust, dan bespreken we de mogelijkheden.