Een glazen balustrade voor op uw balkon

Wanneer u maximaal wilt genieten van een mooi en veilig uitzicht op uw balkon is een glazen balustrade de perfecte oplossing als doorvalbeveiliging. Het systeem van UNIQ biedt meerdere voordelen om het glas van uw glazen balustrade veilig in te klemmen.

De voordelen van een glazen balustrade

Wanneer u kiest voor een glazen balustrade op uw balkon zorgt dit voor het behoudt van uw uitzicht, vermindert het de wind up uw balkon, houdt u het licht niet tegen en creëert u visueel gezien meer ruimte. Daarnaast zijn glazen balustrades ook onderhoudsarm en hebben ze een zeer lange levensduur. Door al deze voordelen is een glazen balustrade een perfecte oplossing als doorvalbeveiliging.

Snelle montage en strakke afwerking

De profielen van UNIQ bieden meerdere voordelen. Wanneer u kiest voor een UNIQ profiel wordt het glas ingeklemd met de gepatenteerde klemstrip en heeft u keuze uit diverse afwerklijsten voor vloer- en videzijde. Hierdoor krijgt de balustrade op uw balkon een strakke afwerking.

Ook het monteren gaat sneller doordat het glas vastgeklemd wordt door een volledig doorlopende klemstrip in plaats van met keggen. Naast een snellere montage voorkomt dit piekspanningen in het glas en kan het glas niet meer los trillen. Voor een impressie van de snelle montage kunt u onze montagevideo’s bekijken.

Regelgeving voor balustrades

Glazen balustrades moeten volgens het bouwbesluit 2012 voldoen aan meerdere voorwaarden. Hierbij kunt u denken aan de lijnlast en de minimale hoogte van de glazen balustrade. Speciaal voor deze vragen hebben wij een overzicht gemaakt met de belangrijkste aandachtspunten.

Projecten

UNIQ profielen zijn uitermate geschikt voor balkons. Op onze projecten pagina en Pinterest pagina vindt u veel afbeeldingen van eindresultaten van tevreden klanten.

Mogelijkheden

Bij UNIQ heeft u keuze uit meerdere mogelijkheden. Zo kunt u, afhankelijk van de situatie, kiezen voor profielen die geschikt zijn voor top- of zijmontage. Een overzicht van alle profielen vindt u hier. Mocht u vragen hebben over de verschillende mogelijkheden neem dan gerust contact met ons op.